Domov Aktualno 22. Avgust 2017.

Magna dobila delno gradbeno dovoljenje na Madžarskem

Magna S
Nekatere nevladne okoljevarstvene organizacije napovedujejo pritožbe na okoljevarstveno soglasje, ki ga je agencija za okolje (Arso) izdala Magni. Ta je medtem korak naprej pri uresničevanju načrta B – na Madžarskem je namreč menda pridobila delno gradbeno dovoljenje za pripravljalna dela, smo izvedeli iz več neuradnih virov.

Pridobitev pravnomočnega okoljevarstvenega soglasja je ključen pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja in Magnino investicijo v Hočah. Arso je Magni pred skoraj dvema tednoma izdal okoljevarstveno soglasje za lakirnico, v kateri bi delo dobilo 400 ljudi. Arso je okoljevarstveno soglasje poslal tudi stranskim udeležencem v postopku, torej predvsem okoljevarstvenim organizacijam. A po naših informacijah še vedno dve nista dvignili pošte in tako še ni začel teči 15-dnevni rok za pritožbe. Ne glede na to, ali bodo dvignile pošto, bo ta rok začel teči v petek.

A nekatere okoljevarstvene organizacije so po poročanju Radia Slovenije že napovedale pritožbo na ministrstvo za okolje in prostor. Če bo ministrstvo pritožbo zavrnilo, imajo možnost tožbe na upravnem sodišču.

Pritožbe bi lahko odgnale Magno iz Slovenije na Madžarsko. Magni se namreč mudi z gradnjo lakirnice, saj nameravajo ob koncu prihodnjega leta v njej začeti barvati prve karoserije. Na Madžarskem pa so po naših neuradnih informacijah že pridobili delno gradbeno dovoljenje za pripravljalna dela, kar pomeni, da bi lahko že začeli s prvimi gradbenimi deli.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.