Domov Aktualno 14. Junij 2018.

Legendarni Rolls-Royce ukinja 4600 zaposlitev

© Shutterstock
Britanski proizvajalec letalskih motorjev Rolls-Royce, ki ga ne gre zamenjevati z istoimensko znamko luksuznih avtomobilov danes v lasti bavarskega BMW, namerava do leta 2020 ukiniti 4600 delovnih mest

Okoli 1500 zaposlenih naj bi ostalo brez službe že letos. Ukrepi prestrukturiranja naj bi družbo stali 500 milijonov funtov (po trenutnem menjalnem tečaju 568 milijonov evrov), naj bi ji pa do leta 2020 letno prinesli 400 milijonov funtov prihranka, so danes sporočili iz Rolls-Roycea.

Rolls-Royce po svetu zaposluje okoli 55.000 ljudi. V Veliki Britaniji ima več kot 22.000 zaposlenih, od tega okoli polovico v britanski centrali v Derbyju. Tu bodo tudi ukinili največ delovnih mest, in sicer v menedžmentu in podpornih službah. Družba je januarja napovedala obsežno prestrukturiranje svojega delovanja med drugim z zmanjšanjem števila enot in poenostavitvijo strukture koncerna.

Rolls-Royce, ki se je po letih težav lani vrnil v črne številke, sicer zahvaljujoč vplivu tečaja funta, je po poročanju britanskega Guardiana ta teden sporočil, da je odkril nove težave z motorjem Trent 1000 engines, ki poganjajo Boeingova letala 787 Dreamliner. Prizemljiti so morali več kot 30 letal, analitiki pa ocenjujejo, da bi lahko stroški z odpravo napak in kompenzacijami letalskim družbam dosegli milijardo funtov, poroča časnik.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.