Lačni? Pojejte hamburger za 800 evrov.

STA
YouTube

V restavraciji luksuznega hotela v Tokiu je po novem mogoče naročiti poseben hamburger v čast novemu cesarju Naruhito. Jed v pecivu, posutem z zlatom, sestavljajo gosja pašteta, govedina in črni tartufi. Za hamburger, ki ima premer 25 centimetrov in tehta tri kilograme, je treba odšteti 800 evrov

Na tak način želimo počastiti novega cesarja in novo obdobje, pove kuharski mojster Patrick Shimada, Američan japonskega porekla.

Hamburger, za katerega je treba odšteti 100.000 jenov (800 evrov), bo mogoče naročiti do konca junija. Ob naročilu dragocene jedi bodo gostje dobili še buteljko vina.Jed v čast novemu cesarju so na Japonskem predstavili na dan, ko je japonska vlada objavila dolgo pričakovano ime obdobja prihodnjega japonskega cesarja Naruhita. To se bo imenovalo Reiwa, kar po besedah japonskega premierja Shinza Abeja pomeni, da Japonska želi postati država, kjer bodo ljudje živeli v harmoniji.

59-letni Naruhito bo 1. maja nasledil svojega očeta, 85-letnega cesarja Akihita, ki bo 30. aprila abdiciral iz zdravstvenih razlogov.
Več iz rubrike