Kulturni in kulinarični turizem za naslavljanje zahtevnih gostov

Minister za kulturo Dejan Prešiček je poudaril, da je kultura ključni element identitete in prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije v mednarodnem prostoru. Pojasnil je, da so deležniki že v preteklosti iskali sinergije med obema politikama in tudi različne finančne vire ter druge možnosti za ohranjanje kulturne dediščine in vključevanja proizvodov kulture v turistično ponudbo. »Aktivni smo bili tudi v letošnjem letu, evropskem letu kulturne dediščine, ko smo med drugim izvedli pionirski projekt hackathon »Kulturna pustolovščina na dlani«. Vse zasnovane aplikacije so ponudile konkretne spodbude za boljšo promocijo in doživetja kulturne dediščine v turizmu,« ob tem je tudi poudaril, da izzivov za prihodnost, kjer bo medsektorsko povezovanje ključnega pomena, ne manjka.
Temo bo nasledila gastronomija, ki skupaj s kulturo predstavlja enega ključnih elementov slovenske turistične ponudbe in njen velik potencial. Podeljen nam je bil naziv Evropska gastronomska regija 2021 (ERG).

Članek o kuhanju kot novemu prestižu preberite TU: »Slovenija je z vidika kulinarike izredno zanimiva in bogata, v zadnjih letih se tradicija meša s trendi in tako nastajajo vrhunske kreacije, ki mamijo elitneže, da poprimejo za nož tudi sami.«
Več iz rubrike
Jedrske elektrarne so že preveč zahtevne za izvedbo
Evropska komisija je napisala usmeritveni jedrski program, a z le malo ublaženimi pravili, v stroki pričakujejo več olajšav.
Slovenija brez premika na lestvici konkurenčnosti
Težave so prenizka produktivnost, previsoka obdavčitev dela ter nepripravljenost na spremembe.