Kulturni in kulinarični turizem za naslavljanje zahtevnih gostov
Minister za kulturo Dejan Prešiček je poudaril, da je kultura ključni element identitete in prepoznavnosti Slovenije kot turistične destinacije v mednarodnem prostoru. Pojasnil je, da so deležniki že v preteklosti iskali sinergije med obema politikama in tudi različne finančne vire ter druge možnosti za ohranjanje kulturne dediščine in vključevanja proizvodov kulture v turistično ponudbo. »Aktivni smo bili tudi v letošnjem letu, evropskem letu kulturne dediščine, ko smo med drugim izvedli pionirski projekt hackathon »Kulturna pustolovščina na dlani«. Vse zasnovane aplikacije so ponudile konkretne spodbude za boljšo promocijo in doživetja kulturne dediščine v turizmu,« ob tem je tudi poudaril, da izzivov za prihodnost, kjer bo medsektorsko povezovanje ključnega pomena, ne manjka.
Temo bo nasledila gastronomija, ki skupaj s kulturo predstavlja enega ključnih elementov slovenske turistične ponudbe in njen velik potencial. Podeljen nam je bil naziv Evropska gastronomska regija 2021 (ERG).
Članek o kuhanju kot novemu prestižu preberite TU: »Slovenija je z vidika kulinarike izredno zanimiva in bogata, v zadnjih letih se tradicija meša s trendi in tako nastajajo vrhunske kreacije, ki mamijo elitneže, da poprimejo za nož tudi sami.«
Več iz rubrike
ECB tokrat pričakovano brez sprememb obrestnih mer
Evrska denarna oblast ugotavlja, da se inflacija umirja, cenovni pritiski pa so še močni pri storitvah. O obrestnih merah bodo spet odločali junija.
Sezona lova na dividende
Družbe prve borzne kotacije bodo letos za dividende razdelile več kot polovico lanskih dobičkov.