Domov Aktualno 24. Julij 2017.

Kaj morate spremljati ta teden?

trump papež
© Reuters
Nov teden prinaša precej zanimivih dogodkov na področju financ, gospodarstva in politike. Česa ne smete zamuditi, če želite ostati v koraku s časom?

Danes bo na uradnem obisku v Sloveniji beloruski zunanji minister Vladimir Makej. Sprejela ga bosta zunanji minister Karl Erjavec in predsednik republike Borut Pahor.

V sredo bo v senatnem odboru za pravosodne zadeve v zvezi z rusko afero pričal sin predsednika ZDA Donalda Trumpa, Donald Trump mlajši.

Gospodarstvo:

V torek bo statistični urad RS objavil izsledke julijske raziskave o gospodarski klimi in poslovnih tendencah. V Ljubljani bo potekala novinarska konferenca Civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo, na kateri bodo predstavili nadaljnje korake glede referendumske kampanje o zakonu o drugem tiru.

Začetek dvodnevnega zasedanja odbora za odprti trg ameriške centralne banke Federal Reserve.

V četrtek bo v Borovnici osrednja prireditev ob 160-letnici južne železnice, govorniki bodo infrastrukturni minister Peter Gašperšič, evropska komisarka za promet Violeta Bulc in generalni direktor SŽ Dušan Mes.

V petek bo potekala seja nadzornega sveta Luke Koper. Ministrstvo za trgovino ZDA bo poročalo o gospodarski rasti v drugem četrtletju 2017.

Politika:

V Tunisu se danes pričenja srečanje kontaktne skupine ministrov za notranje zadeve držav Srednjega Sredozemlja. Udeležil se ga bo državni sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic, med drugim bodo govorili o sodelovanju na področju boja proti nedovoljenim migracijam.

V sredo naj bi zaslišali visokega vatikanskega predstavnika, kardinala Georgea Pella, osumljenega spolnih zlorab.

V nedeljo se bo ameriški podpredsednik Mike Pence srečal z voditelji baltskih držav.
 

Dogodki:

V nedeljo bo spominska slovesnost pri Ruski kapelici v spomin na tragično zasute ruske vojne ujetnike.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.