Domov Aktualno 27. Marec 2017.

Kaj morate spremljati ta teden?

avto
© Pexels
Nov teden prinaša precej zanimivih dogodkov na področju financ, gospodarstva in politike. Česa ne smete zamuditi, če želite ostati v koraku s časom?

Poljski predsednik Andrzej Duda se bo v Ljubljani sestal s predsednikom republike Borutom Pahorjem, premierjem Mirom Cerarjem in predsednikom DZ Milanom Brglezom. V sredo bo britanska premierka Theresa May sprožila 50. člen lizbonske pogodbe, s čimer se bo uradno začel postopek brexita. V nedeljo bodo potekale predsedniške volitve v Srbiji.

Gospodarstvo:

Danes bo Statistični urad RS objavil izsledke marčne raziskave o gospodarski klimi in poslovnih tendencah.

V torek se bo v skladu z modelom spremenila cena dveh najbolj prodajanih naftnih derivatov.

V petek bosta na delovnem obisku v Sloveniji podpredsednik Evropske komisije, pristojen za enotni digitalni trg Andrus Ansip in evropska komisarka za promet Violeta Bulc.

Evropski statistični urad Eurostat bo v petek objavil prvo oceno o marčni inflaciji v območju evra. Preiskovalna komisija DZ za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v Teš 6 bo zaslišala nekdanjega ministra za znanost in tehnologijo Gregorja Golobiča.

Finančna uprava RS bo odposlala prvi sveženj informativnih izračunov dohodnine za lani. Surs pa bo med drugim objavil podatke o javnofinančnem primanjkljaju in javnem dolgu za zadnje lansko četrtletje in podatke o marčni inflaciji.

Politika:

Na povabilo predsednika vlade Mira Cerarja bo na delovnem obisku predsednik švedske vlade Stefan Löfven.

Škotski parlament bo v torek predvidoma glasoval o predlogu o novem referendumu o samostojnosti Škotske.

Predsednik DZ Milan Brglez bo v torek na uradnem obisku v Latviji.

V sredo bo britanska premierka Theresa May sprožila 50. člen lizbonske pogodbe, s čimer se bo uradno začel postopek brexita. Predsednik DZ Milan Brglez bo na uradnem obisku na Poljskem.

V četrtek se bosta v Ankari srečala ameriški zunanji minister Rex Tillerson in turški  zunanji minister Mevlut Cavusogluj.

Dogodki:

Odprtje 24. Avtomobilskega salona Slovenije z nagovorom premierja Mira Cerarja.

Odprtje Tedna slovenske drame s podelitvijo priznanj Združenja dramskih umetnikov Slovenije.

Dnevi industrijske robotike, ki jih pripravljajo študenti Fakultete za elektrotehniko se pričenjajo danes.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.