Domov Aktualno 20. Marec 2017.

Kaj morate spremljati ta teden?

© Reuters
Nov teden prinaša precej zanimivih dogodkov na področju financ, gospodarstva in politike. Česa ne smete zamuditi, če želite ostati v koraku s časom?

V Bruslju se dans prične zasedanje finančnih ministrov območja evra, ki se ga bo udeležila tudi ministrica Mateja Vraničar Erman. V torek bo revija Forbes objavila lestvico najbogatejših Zemljanov. Pri nas bo bodo podeljena priznanja RS za poslovno odličnost za leto 2016 v organizaciji ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Gospodarstvo:

Začel se bo mednarodni tehnološki sejem Cebit. V Luksemburgu bo evropski statistični urad Eurostat objavil podatke o stroških dela in prostih delovnih mestih v EU v zadnjem lanskem četrtletju. Statistični urad RS pa bo objavil februarske podatke o izdanih gradbenih dovoljenjih za stavbe.

V torek bo v Ljubljani potekala strateška konferenca za trajnostno gradbeništvo v organizaciji GZS in gospodarskega ministrstva z udeležbo ministrov Zdravka Počivalška in Borisa Koprivnikarja. Na Brdu pri Kranju bo potekala podelitev priznanj RS za poslovno odličnost za leto 2016 v organizaciji ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Statistični urad RS bo objavil januarske podatke o industrijski proizvodnji.

V sredo bo revija Forbes objavila lestvico najbogatejših Zemljanov.

Statistični urad RS bo v petek objavil podatke o cenah stanovanjskih nepremičnin v zadnjem četrtletju 2016.

Politika:

Danes bo na obisku v Sloveniji komisar Sveta Evrope za človekove pravice Nils Muižnieks, v Rimu pa bo potekalo srečanje notranjih ministrov iz Italije, Avstrije, Slovenije, Francije, Malte, Nemčije, Švice, Alžirije, Libije in Tunizije o razmerah v srednjem Sredozemlju.

Japonski premier Shinzo Abe se bo jutri srečal s predsednikoma Evropske komisije in Evropskega sveta Jean-Claudom Junckerjem in Donaldom Tuskom.

V sredo naj bi škotski parlament glasoval o pobudi premierke Nicole Sturgeon za nov referendum o samostojnosti Škotske.

V petek bo voditelje članic EU sprejel papež Frančišek.

V nedeljo bodo potekale predčasne parlamentarne volitve v Bolgariji. Na uradnem obisku v Sloveniji bo na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja poljski predsednik Andrzej Duda.

Dogodki:

V sredo bo v Ljubljani podelitev nagrad zlati znak Jožefa Stefana.

V četrtek pa se bo s kvalifikacijami začel finale svetovnega pokala v smučarskih skokih Planica 2017.

V noči na nedeljo bomo ob 2. uri zjutraj kazalce pomaknili za eno uro naprej in tako z zimskega prešli na poletni čas.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.