Domov Aktualno 06. Februar 2017.

Kaj morate spremljati ta teden?

Jutranji navigator - kaj bo razkrila Theresa May?
© Pexels
Nov teden prinaša precej zanimivih dogodkov na področju financ, gospodarstva in politike. Česa ne smete zamuditi, če želite ostati v koraku s časom?

Britanski parlament bo v sredo predvidoma glasoval o zakonu o brexitu. Donald Trump bo v petek sprejel japonskega premierja Shinza Abeja. Isti dan se bo predsednik republike Borut Pahor na uradnem obisku v Rusiji, srečal s predsednikom Vladimirjem Putinom, dan pred tem pa se bo v Berlinu srečal s predsednikom Joachimom Gauckom.

Gospodarstvo:

Danes bo Statistični urad RS predstavil podatke o januarski inflaciji in miinister Peter Gašperšič bo predstavil načrt črpanja nepovratnih evropskih sredstev za projekt Drugi tir.

Komisija DZ za nadzor javnih financ bo na zahtevo poslanske skupine SDS obravnavala zahtevo za obrazložitev razlogov in smiselnosti financiranja delovnih mest na Hrvaškem s strani slovenske vlade v primeru družbe Cimos. Preiskovalna komisija DZ za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v Teš 6 bo zaslišala nekdanjega premierja Antona Ropa in nekdanja gospodarska ministra Radovana Žerjava in Teo Petrin.

Ministrstvo za trgovino ZDA bo poročalo o primanjkljaju v zunanji trgovini v decembru, Univerza Michigan pa bo poročala o vrednosti indeksa potrošniškega razpoloženja v februarju.

Politika:

Nemška kanclerka Angela Merkel bo na obisku na Poljskem, kjer se bo srečala s premierko Beato Szydlo. V Londonu  se bosta srečala britanska premierka Theresa May in izraelski premier Benjamin Netanjahu in kraljica Elizabeta II. bo praznovala safirni jubilej, to je 65 let na prestolu. Britanski parlament bo predvidoma v sredo glasoval o zakonu o brexitu. Italijanski notranji minister Marco Minniti naj bi predstavil nov načrt za soočanje z navalom migrantov.

Dogodki:

V torek bo potekala državna proslava na predvečer slovenskega kulturnega praznika, na kateri bodo podelili Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada.

Najboljše smučarske skakalke se bodo na tekmah svetovnega pokala pomerile v Ljubnem ob Savinji.

V nedeljo bo podelitev nagrad Britanske akademije za film in TV (bafta).

Informativni dan za vpis na srednje šole, višje šole in fakultete.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.