Domov Aktualno 07. December 2017.

Kaj boste lahko prebrali v novi izdaji Sveta kapitala?

© Pexels
O čem pišemo v novi izdaji poslovnega tednika Svet kapitala?

V novi številki poslovnega tednika Svet kapitala boste lahko prebrali:

  • Iztok Bricl: Ljubljana ima premalo hotelskih sob 

Pija Kapetanovič se je pogovarjala z Iztokom Briclom, ki  je prišel na Gospodarsko razstavišče leta 2010. Pred tem je bil deset let zaposlen v Kolinski kot član uprave in predsednik uprave ter pet let kot predsednik uprave Žita.

  • Koliko hotelov bo v Portorožu pozimi zaprtih

Klemen Košir piše o tem, da Kranjska Gora začenja novo smučarsko sezono, a tudi poleti še zdaleč ni samevala. Na drugem koncu Slovenije je bil Portorož letos preplavljen s turisti, a kljub krilaticam o 365-dnevnem turizmu bodo mnogi tamkajšnji hoteli v prihodnjih mesecih začasno zaprli svoja vrata.     

  • Zakaj je Volvo slekel Zlatana Ibrahimovića?

Simona Drevenšek ugotavlja, da zadnja leta podjetja pospešeno izobražujejo kadre. Poslovno okolje se namreč spreminja tako hitro, da so vsak dan potrebna nova znanja. ta so nujna ne le za vodilni menedžment, ampak za vse zaposlene.     

  • Franšize: Priložnost ali past?

Simona Drevenšek in Klemen Košir pišeta o franšizah, ki so odlična priložnost za tiste, ki želijo biti sami svoji šefi, a hkrati ne želijo zaplavati na povsem neznano področje brez mentorja. Lahko pa je tudi past.     

  • Če bi šolski sistem spodbujal kreativnost, bi že zdavnaj živeli z roboti 

Kaja Kovič se sprašuje, če je res šolski sistem kriv, da je med nami manj inovatorjev, kakor bi jih lahko bilo? Bi z drugačnimi pedagoškimi pristopi postali roboti, samovozeča vozila in počitnice na Marsu naš vsakdan že pred desetletji?

  • 12. 12. 2017 – protestni shod trafikantov 

Pija Kapitanovič in Jan Bratanič pišeta o tem, da ko boste med kupovanjem časopisov, žvečilk ali polnjenjem urbane v trafiki na drugi strani okenca naleteli na zlovoljnega prodajalca, mu tega ne zamerite preveč. Prav mogoče je namreč, da zasluži polovico manj, kot mu je bilo obljubljeno, in da je zaradi dolga do države nekakšen ujetnik svoje trafike.             

  • Službene zabave niso primerne za lobiranje

Pija Kapitanovič se je pogovarjala s Ksenijo Benedetti o poslovnem bontonu.

  • Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Katarina Kresal   

Kaja Kovič je preverila, kakšne navade ima Katarina Kresal.

Še več vsebin pa vas čaka v jutrišnji izdaji poslovnega tednika Svet kapitala, ki ga lahko tudi naročite!

 | Author:

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.