Domov Aktualno 23. November 2017.

Kaj boste lahko prebrali v novi izdaji Sveta kapitala?

pikapolonica
© Pexels
O čem pišemo v novi izdaji poslovnega tednika Svet kapitala?

V novi številki poslovnega tednika Svet kapitala boste lahko prebrali:

  • »Petstomilijonski trg je naša največja konkurenčna prednost«   

Jan Bratanič se je pogovarjal z Dejanom Židanom, ki je eden redkih slovenskih politikov, ki je prepoznal Kitajsko in Hongkong kot trga z izrednim potencialom.      

  • Slovenski turizem cveti kot še nikoli, a poznati je treba tudi drugo plat  

Uroš Bric piše o tem, da k turističnemu razcvetu pri nas in v našem okolišu prav gotovo pripomorejo varnostne razmere v svetu, saj se turisti zgrinjajo na destinacije, ki so varnejše in opuščajo tiste z večjim rizikom terorističnih napadov.     

  • Sosedska turistična dilema: kako skupaj zaslužiti več

Stela in Novica Mihajlović pišeta o tem, da Slovenijo in Hrvaško svet vidi kot eno regijo. Kako to unovčiti na najhitreje rastočem turističnem trgu na svetu?    

  • Ameriški milenijci bi raje živeli v socializmu ali komunizmu

Simona Drevenšek piše o tem, da več kot polovica mladih sanja o socializmu, tretjina o komunizmu, ker upajo, da bodo tako del blaginje. To so pokazali rezultati ankete, ki so ZDA šokirali, in jih je na Druckerjevem forumu komentirala Lisa Hershman. 

  • Slovenija v robotiki nad evropskim povprečjem     

Katja Svenšek piše o tem, da razvoj robotike in »prihod« robotov že leta nista več negotova, vprašanje je le, kako hitro se bo ta razvijala in kako bodo podjetja ter posamezniki na njihov prihod pripravljeni. Še največ strahu vzbujajo roboti tistim industrijam, panogam in zaposlenim, ki bi zaradi robotizacije lahko postali pogrešljivi. A po mnenju drugih je strah odveč – res je, da bodo delovna mesta izginila, toda pojavila se bodo nova, pravijo.

  • Kdo in zakaj gospodarstvu tlakuje pot v pekel  

Novica Mihajlović piše o tem, da je vlada že več kot enkrat dokazala, da ji za gospodarstvo ni vseeno. Posledica velike vneme pomagati gospodarstvu pa žal niso vedno želeni rezultati. Na primeru dveh zgodb bomo pokazali, kako škodljivo je lahko sistemsko neusklajeno delovanje države.     

  • Kaj kupimo s povprečno plačo?

Klemen Košit ugotavlja, da ko za pico odštejemo osem ali devet evrov, se zgrozimo, če pomislimo, da je to nekdanjih 2000 tolarjev. In si rečemo: kaj vse smo včasih dobili za ta denar! Če smo šli zvečer z »jurjem« na pijačo, se nam je zdelo, da imamo s seboj veliko denarja, danes s petimi evri v žepu skoraj ne moremo na kavo.     

  • Črni petek pljusknil čez lužo. Nakupujejo tudi Slovenci

Suzana Kos piše o črnem petku, ki je s svojo nakupovalno mrzlico zajel tudi Evropo. Na predbožično nakupovalno evforijo računajo tudi trgovci pri nas. In to glede na napovedi o rasti plač in potrošnje povsem upravičeno.              

  • Prodor v tujino? Erasmus za podjetnike   

Kaja Kovič piše o program Erasmus, ki se je pred 30 leti začel kot študentska izmenjava znanj in kompetenc v Evropski uniji. Po pričevanju študentov, kako so si z izmenjavo spremenili pogled na življenje in delo ter kako se jim je »odprl svet«, so si pred slabimi desetimi leti v vrhu EU zamislili podoben program tudi za podjetnike.

Še več vsebin pa vas čaka v jutrišnji izdaji poslovnega tednika Svet kapitala, ki ga lahko tudi naročite!

Naslovnica Svet kapitala | Author:

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.