Domov Aktualno 12. Oktober 2017.

Kaj boste lahko prebrali v novi izdaji Sveta kapitala?

Ženska
© Pexels
O čem pišemo v novi izdaji poslovnega tednika Svet kapitala?

V novi številki poslovnega tednika Svet kapitala boste lahko prebrali:

  • Učiteljica, ki svet uči živeti z roboti

Novica Mihajlović piše o tem, kako sobivanje človeka in sodobnih tehnologij v prihodnosti vidi nekdanja učiteljica Adaire Fox-Martin, ki se je s trdim delom prebila v upravo nemške IT-multinacionalke? Kakšne so razlike med Azijo in Evropo? Kje je na svetovnem zemljevidu informacijske tehnologije mesto Slovenije?     .     

  • Ne jezero, izginile so »le« tri cisterne bencina

Suzana Kos piše o tem, da je Zavod za blagovne rezerve mogoče, če tako sklene vlada, uporabiti tudi za ograjevanje države pred begunci. Je eden od pomembnih porabnikov javnega denarja, ki ga revizija poslovanja računskega sodišča že dolgo ni zajela. Pa bi bilo morda dobro, če bi ga.     . 

  • Sanje in vizija so pomembne, a kako jih uresničiti?

Pija Kapitanovič piše o mehanizmu OKR, ki je eden najpogosteje uporabljenih mehanizmov, s katerimi podjetja in podjetniki lahko načrtujejo pot do uresničitve svoje vizije in sanj.

  • Nezavarovani železniški prehodi nam odnašajo življenja

Klemen Košir piše, da je imamo v Sloveniji 1207 kilometrov železniških prog, na katerih je 756 nivojskih prehodov, torej križanj cest in železniške proge v istem nivoju. Vas preseneča podatek, da je od tega kar 434 nezavarovanih?     

  • Kaj počne varuh konkurence, ko išče roparske cene

Nejc Gole ugotavlja, da je ena od pristojnosti Agencije za varstvo konkurence je obravnava pretirano nizkih oziroma roparskih cen. Do zdaj je vodila le en primer roparskih cen, in sicer proti Telekomu Slovenije, vendar postopek po petih letih in pol po izdaji odločbe ni končan.   

  • MBFWLJ ali kdo bo napravil Vidku srajčico

Kaja Kovič piše o tem, da je mednarodni teden mode konec tedna v Ljubljani petič odprl svoja vrata in obiskovalcem razkril modne trende, ki so že preplavili slovenske ulice. Odličnim kreacijam, inovativnim materialom, izvrstni scenografiji in kakovostnemu programu so okus žal pokvarile trume neverjetno mladih obiskovalcev, ki si bodo predstavljene trende najverjetneje privoščile v nizkocenovnih trgovinah in ne pri izpostavljenih modnih oblikovalcih.     

  • Kdo pa vas lahko zamenja?

Pija Kapitanovič piše o tem, da je Janez Škrabec, menedžer leta 2017, lastnik in direktor Rika, prepričan, da njega lahko zamenja kdorkoli v podjetju, če bi bil sam nepričakovano dlje časa odsoten. »To je bistvo mojega načina vodenja.« Korporacije pa se vprašanja nasledstva lotevajo bolj strukturirano.       

  • Ne kopiraj. Razvij svoj sistem.

Simona Drevenšek ugotavlja, da so občine pomemben segment v reševanju svetovnih problemov in izzivov. So prva stopnica trajnostnega razvoja, ki ga je z dobrim načrtom in občinskimi financami mogoče učinkovito spodbuditi. pomembno je tudi strateško načrtovanje, eksperimentiranje in razvijanje samosvojega sistema.     .     .

  • Vsakdanje navade uspešnih ljudi: Aleksander Zalaznik

Kaja Kovič razkriva navade Aleksandra Zalaznika, generalnega direktorja podjetja Danfoss Trata in predsednika Združenja Manager.

Svet kapitala - naslovnica | Author:

 

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.