Domov Aktualno 21. December 2017.

Izredna uprava Agrokorja napovedala ustanovitev novega holdinga

agrokor
© Jure Eržen
Izredni pooblaščenec hrvaške vlade za koncern Agrokor Ante Ramljak je predstavil načrt poravnave z upniki. Ta predvideva oblikovanje novega holdinga, na katerega bi prenesli zdrave družbe iz koncerna. Nova skupina bo verjetno dobila tudi novo ime. O višini odpisa dolgov se še pogajajo, dogovor naj bi dosegli v treh mesecih.

Ramljak je na današnji novinarski konferenci na sedežu Agrokorja povedal, da bodo ustanovili nov holding, na katerega bodo prenesli premoženje vseh zdravih podjetij iz koncerna, brez dolgov in brez jamstev. Njihovi lastniki bodo dobavitelji, banke in imetniki obveznic.

V starem Agrokorju bodo pustili podjetja, ki ne morejo vračati dolgov in bodo po vsej verjetnosti končala v stečaju.

Ramljak je potrdil, da je začasni svet upnikov koncerna podprl načrt poravnave. Kakšen bo natančen odstotek odpisa dolgov, pa se bodo dogovorili v nadaljevanju pogajanj. Pričakuje, da bodo do dogovora prišli v naslednjih treh mesecih.

Napovedal je, da bodo pri poravnavi prvi v vrsti zavarovani upniki, nato posojilodajalci, ki so koncernu odobrili junijsko posojilo roll up, nezavarovani upniki in na koncu tisti, ki imajo terjatve znotraj koncerna.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.