Domov Aktualno 02. Avgust 2017.

Intesa Sanpaolo v prvem polletju okrepila dobiček

Intesa Sanpaolo
© Leon Vidic
Italijanska bančna skupina Intesa Sanpaolo je v prvem letošnjem polletju ustvarila 1,738 milijarde evrov čistega dobička, kar je 1,8 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Prihodki iz poslovanja so se medtem znižali za odstotek na 8,56 milijarde evrov, je razvidno iz poslovnega poročila skupine.

Dobiček, ki ne upošteva 3,5 milijarde evrov prispevka v državni sklad za reševanje bank, je znašal 5,238 milijarde evrov. Dobiček iz poslovanja je obsegal 591 milijonov evrov, kar je 15 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Operativni stroški so dosegli 4,214 milijarde evrov in bili s tem zelo podobnim tistim iz prvega lanskega polletja. Operativna marža se je medtem zmanjšala za 1,9 odstotka na 4,34 milijarde evrov.

Intesa Sanpaolo je sicer ena vodilnih bančnih skupin v evrskem območju. Del nje je tudi Banka Intesa Sanpaolo, v katero se je januarja preimenovala nekdanja Banka Koper.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.