Domov Aktualno 16. Januar 2018.

InsurePal z javno prodajo kripto žetonov do $18 milijonov v rekordnih 80 sekundah

Insurepal
© Arhiv podjetja
Zavarovalnica InsurePal je v 1 minuti in 20 sekund razprodala vseh 201 milijonov kripto žetonov in s tem postala najuspešnejši slovenski projekt množičnega financiranja doslej.

Slovensko zagonsko podjetje InsurePal je z javno prodajo kripto žetonov zbiralo sredstva za izgradnjo zavarovalniške platforme na tehnologiji veriženja blokov, ki uvaja s patentom zaščiteno inovacijo po metodi socialnega vplivanja. V predprodaji so zbrali $12,6 milijona; na dan prodaje, 16. januarja pa v zgolj 80 sekundah še preostali znesek v skupni vrednosti $18 milijonov.

InsurePal se je s tem pridružil najuspešnejšim slovenskim startupom in postavil nov mejnik pri zbiranju sredstev v kripto valutah na naših tleh.

Matjaž Peterman, direktor in soustanovitelj InsurePal-a pri tem poudarja: »To je izvrstna popotnica in izjemno sem ponosen na vse, kar smo dosegli. Za InsurePal pa je to čisto zares šele prvi pravi korak. Usmerjeni smo v prihodnost, saj si želimo v čim krajšem času postati polno operativni in v naslednjih šestih mesecih razvoj spraviti tako daleč, da platformo ponudimo trgu. Pilotni projekt bo potekal v Veliki Britaniji, kjer smo že opravili pogovore z regulatorjem in deloma tudi sestavili ekipo.« Zbrana sredstva bodo v prvi vrsti namenili tehnološkemu razvoju platforme, ki povečini ostaja v Sloveniji; pridobivanju regulativnih dovoljenj, krepitvi ekipe z dodatnimi kadri in nadaljnjemu vzpostavljanju mednarodnih strateških povezav, še dodaja.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.