Domov Aktualno 11. Oktober 2017.

Ikea z dobrimi 38 milijardami evrov prihodkov

IKEA
© Igor Mali
Pohištveni velikan Ikea je v minulem poslovnem letu, ki se za švedsko družbo konča z avgustom, zabeležil 38,3 milijarde evrov prihodkov od prodaje, kar je pet odstotkov več kot v finančnem letu 2016. Ikea ima 403 trgovine v 49 državah, prvo trgovino pričakuje tudi Slovenija.

Ikea je v poslovnem letu 2017 zabeležila 936 milijonov obiskov kupcev, na spletni strani pa so jih zabeležili 2,3 milijarde, sporočilo podjetja Inter Ikea, enega od 11 franšiz znotraj podjetja, povzemajo tuji mediji.

V minulem poslovnem letu je Ikea odprla 14 novih trgovin, njihova spletna trgovina pa je na voljo že skoraj na vseh trgih. Nov trg, na katerega je vstopila lani, je Srbija. V finančnem letu 2018 Ikea načrtuje 22 novih trgovin, med drugim v Indiji in Latviji, prav tako namerava trgovec razširiti spletno prodajo.

Prvo trgovino sicer pričakuje tudi Slovenija, kdaj bo odprta, pa še ni jasno. Najprej je trebe rešiti še odprta vprašanja glede komunalnega prispevka in cest, 12 mesecev po zasaditvi prve lopate, pa naj bi odprla vrata.

Rezultate o svojem delu poslovanja je sporočila tudi Skupina Ikea, ki je med franšizami največja, saj upravlja 355 trgovin v 29 državah. V slednjih so od lanskega septembra do konca letošnjega avgusta zabeležili 817 milijonov obiskov, več kot 2,1 milijarde obiskov so zabeležili tudi na spletu.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.