Domov Aktualno 29. November 2017.

Ikea ustvarila 2,5 milijarde evrov dobička, kar je 68 odstotkov manj kot leto poprej

ikea
© Arhiv podjetja
Pohištveni velikan Ikea je v minulem poslovnem letu, ki se za švedsko družbo konča konec avgusta, ustvaril 2,5 milijarde evrov dobička, kar je 68 odstotkov manj kot leto poprej. V družbi to po poročanju nemške tiskovne agencije dpa pripisujejo stroškom zaradi odpiranja novih poslovalnic; v minulem poslovnem letu so jih odprli 14.

Podatke o prihodkih od prodaje je Ikea sporočila že oktobra. Dosegli so 38,3 milijarde evrov, kar je pet odstotkov več kot v poslovnem letu 2016. Obiskov kupcev je bilo 936 milijonov, na spletnih straneh pa so jih zabeležili 2,3 milijarde.

V minulem poslovnem letu je Ikea odprla 14 novih trgovin, njihova spletna trgovina pa je na voljo že skoraj na vseh trgih. Nov trg, na katerega je vstopila lani, je Srbija. V finančnem letu 2018 Ikea načrtuje 22 novih trgovin, med drugim v Indiji in Latviji, prav tako namerava trgovec razširiti spletno prodajo.

Prvo trgovino sicer pričakuje tudi Slovenija, ni pa še jasno, kdaj bo odprta. Najprej je treba rešiti odprta vprašanja glede komunalnega prispevka in cest, vrata pa naj bi odprla leto dni po zasaditvi prve lopate.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.