Domov Aktualno 19. December 2017.

Ikea po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja začenja z deli v Ljubljani

IKEA
© Igor Mali
Ikea je prejela pravnomočno gradbeno dovoljenje za odstranitev obstoječih poslovnih objektov, ki se nahajajo na parcelah, kjer bo v Ljubljani stala njihova trgovina, so sporočili iz družbe. Kot so še zapisali, bodo predvidoma že ta teden začeli s postavitvijo protihrupne ograje, v začetku prihodnjega leta bo sledilo tudi rušenje omenjenih objektov.

V Ikei so pojasnili, da se bodo pred začetkom rušitve poslovnih objektov potrudili čim bolj zmanjšati vpliv gradnje na vsakdan okoliške lokalne skupnosti. Štiri metre visoko in 200 metrov dolgo zaščitno protihrupno ograjo, ki jo je potrdil Zavod za gradbeništvo Slovenije - Laboratorij za toplotno zaščito in akustiko, bodo predvidoma začeli v tem tednu.

Januarja prihodnje leto bo sledila odstranitev strešnih solarnih panelov, nato pa bodo predvidoma v drugi polovici januarja začeli z rušenjem obstoječih objektov.

Vsa rušitvena dela bodo potekala v skladu s pravnomočnih gradbenim dovoljenjem in okoljevarstvenim soglasjem, ki ga je izdala Agencija RS za okolje, so izpostavili v trgovcu in dodali, da bo odstranitev objektov predvidoma končana maja prihodnje leto. V Ikei so sicer pojasnili še, da so časovne opredelitve odvisne od vremenskih pogojev.

Švedski pohištveni velikan si sicer prizadeva, da bi ljubljanska trgovina v bližini nakupovalnega središča BTC čim prej odprla vrata. Generalni direktor Ikee za jugovzhodno Evropo Stefan Vanoverbek je pred časom izpostavil, da so v podjetju z lokacijo zelo zadovoljni, želijo pa si privabiti okoli tri milijone obiskovalcev letno.

80 milijonov evrov vredna investicija na površini približno 30.000 kvadratnih metrov naj bi odprla okoli 300 delovnih mest, priložnosti pa bodo v sodelovanju z Ikeo lahko iskali tudi slovenski dobavitelji.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.