Hrvaška optika Ghetaldus odpira poslovalnice v Sloveniji

Optika Ghetaldus je ob 64-letnici obstoja razširila svoje poslovanje tudi v Slovenijo in odprla trgovini v Murski Soboti in v Ljubljani.
Fotografija: Otvoritev optike Ghetaldus. Foto: Matic Kremžar
Odpri galerijo
Otvoritev optike Ghetaldus. Foto: Matic Kremžar

Hrvaška optika Ghetaldus letos praznuje 64. obletnico delovanja. Hkrati so nedavno razvili tudi lastno blagovno znamko in se odločili, da svoje poslovanje razširijo tudi na Slovenijo. Tako so septembra odprli trgovino v nakupovalnem središču Maximus Murska Sobota, ta teden pa je zaživela tudi poslovalnica v Ljubljani in sicer na Wolfovi 8.

»To je velik korak za Ghetaldus, saj smo na slovenskem trgu novinci. Imamo pa dolgoletno tradicijo znanja in izkušenj na domačem tržišču,« je ob otvoritvi trgovine v Murski Soboti za poslovni.hr dejal Toni Jermaniš, član uprave omenjene družbe.

image_alt
Zasebni otok Richarda Bransona za ekskluzivne počitnice

Predpremierno odprtje optike v Ljubljani je potekalo to sredo. Na dogodku so predstavili najnovejše smernice na področju okvirjev sončnih in dioptrijskih očal. Udeležila se ga je le peščica izbrancev, med katerimi so bili številni znani obrazi; med njimi tudi sanjski moški Gregor Čeglaj in Lorella Flego.

Lorella Flego navdušena nad izborom modnih okvirjev

Lorella Flego. Foto: Aleksej Cegner
Lorella Flego. Foto: Aleksej Cegner
Lorella Flego je pripomnila, da se lahko optika Ghetaldus nedvomno primerja tudi s tistimi v Milanu in New Yorku. Dodala je, da je izbor okvirjev res neverjeten in da je veliko takih pred kratkim opazila tudi na modnih brveh. Navdušena je bila nad tem, da je visoka moda vse bolj dostopna tudi v naši državi.

Na dogodku so bili sicer predstavljeni tudi retro modeli očal, ki naj bi bili letos pravi modni hit. Prav tako je bil poudarek na živahnih barvah in nekoliko večjih okvirjih.

V optiki Ghetaldus med drugim ponujajo koncept brezplačnega nadzora vida. Tistim, ki se ga bodo udeležili, bodo podali strokovno mnenje glede vida in jim skladno z diagnozoin njihovim življenjskim slogom svetovali pri izbiri očal.

Ghetaldus je optika, ki ima poleg lastne proizvodnje v lasti tudi 100 poslovalnic na Hrvaškem. Lastniki podjetja so člani družine Kokanović, največji, 51-odstoten delež pa pripada Igorju Kokanoviću.

image_alt
Hrvaška: edinstveno oljčno olje v amfori osvaja svet

Več iz rubrike