Domov Aktualno 23. Januar 2018.

Herz začenja graditi nov obrat v Šmartnem pri Litiji

Herz
© Bojan Rajšek
Družba Herz bo danes v Šmartnem pri Litiji začela graditi nov obrat, v katerega bodo vložili štiri milijone evrov, prinesel pa bo do 100 novih delovnih mest. Temeljni kamen bodo položili v prisotnosti premierja Mira Cerarja in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška.

Družba, ki je nastala leta 2006 z združitvijo podjetij Unitas in Kovina ter je članica mednarodne skupine Herz s sedežem na Dunaju, bo v bližini sedeža v Šmartnem pri Litiji postavila obrat velikosti 5000 kvadratnih metrov, od česar bo 3500 kvadratnih metrov namenjeno proizvodnji, preostalo pa skladiščenju.

Začetek proizvodnje v obratu, v katerem bodo proizvajali krogelne ventile in sanitarne armature, ki so plod lastnega razvoja, je načrtovan za letošnji september. Naložba v objekt je ocenjena na dva milijona evrov, še dva milijona evrov bodo namenili za stroje, je za ponedeljkovo izdajo časnika Finance povedal direktor družbe Damir Rutar. Z obratom naj bi ustvarili od 70 do 100 novih delovnih mest in za polovico povečali proizvodne zmogljivosti.

Družba, ki trenutno zaposluje 267 ljudi, je v poslovnem letu, ki se je izteklo marca lani, ustvarila 24,6 milijona evrov prihodkov in 1,2 milijona evrov čistega dobička, v tekočem poslovnem letu pa načrtujejo 30 milijonov evrov prihodkov in 1,5 milijona evrov čistega dobička.

Širitev proizvodnje je nujna, saj imajo bistveno več naročil, kot jih lahko izpolnijo, je za petkovo izdajo Dela povedal Rutar. Najkasneje v letu 2023 načrtujejo prodati za 50 milijonov evrov izdelkov in pridelati 2,5 milijona evrov dobička.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.