Domov Aktualno 20. Junij 2018.

Hekerji v Južni Koreji ukradli za 27,4 milijarde evrov digitalnih valut

bitcoin kripto
© Pexels
V Južni Koreji je spet prišlo do novega hekerskega vdora v eno od večjih borz s kriptovalutami.

Hekerji so borzi Bithumb ukradli za več kot 30 milijonov dolarjev virtualnih valut. Cene kriptovalut so po objavi novice zanihale navzdol, a večjega preplaha ni.

Z vdorom, ki se je zgodil med torkom zvečer in danes zjutraj, naj bi hekerji pridobili za 35 milijard južnokorejskih wonov (27,4 milijarde evrov) kriptovalut. Bithumb je po incidentu ustavil vsa vplačila in izplačila, obljubil pa je, da bo vso škodo pokril z lastnimi sredstvi, poročanje nemške tiskovne agencije dpa povzema STA.

Bithumb z več kot milijonom strank je največja borza kriptovalut v Južni Koreji. Gre sicer za državo, ki velja za eno od svetovnih središč trgovanja z virtualnimi valutami. V določenem obdobju se je v Južni Koreji odvilo 20 odstotkov vseh globalnih transakcij z bitcoinom.

Vrednost najvidnejše kriptovalute bitcoin je po novici o novem vdoru zanihala za dobre štiri odstotke navzdol, trenutno izgublja okoli poldrugi odstotek.

Gre sicer za drugi večji hekerski napad na južnokorejske borze virtualnih valut v zadnjih 10 dneh. Pred kratkim so namreč hekerji borzi Coinrail ukradli 40 milijard wonov. Tudi Coinrail je po vdoru ustavil vplačila in izplačila, prometa pa odtlej še ni ponovno zagnal.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.