Domov Aktualno 11. December 2017.

Gosak sporazumno odhaja z vrha Palome

Paloma
© Tadej Regent
Predsednik uprave Palome Tadej Gosak in nadzorni svet družba sta dosegla dogovor o sporazumnem prenehanju mandata. Nadzorniki bodo novega predsednika uprave imenovali v začetku prihodnjega leta, Gosak pa bo družbo vodil še do 31. januarja.

Gosak je vodenje družbe prevzel leta 2013. Kot pravijo v družbi, jo je vodil skozi zahtevno poslovno, kadrovsko in finančno prestrukturiranje, s katero je družba stabilizirala poslovanje, prenovila blagovno znamko Paloma, zmanjšala dolgove do bank in po letih negativnega poslovanja ponovno dosegla pozitivne rezultate.

Paloma je od lani v lasti češke družbe Eco Investment, in sicer je večinski delež pridobila z dokapitalizacijo, nato pa svoj delež v prevzemni ponudbi povečala na več kot 99 odstotkov. Skupščina je junija letos potrdila iztisnitev preostalih delničarjev in imenovala nov nadzorni svet.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.