Domov Aktualno 22. September 2017.

Google kupuje HTC za 920 milijonov evrov

google računalnik
© Pexels
Ameriški Google bo kupil del tajvanskega proizvajalca elektronike HTC, ki se ukvarja s proizvodnjo mobilnih telefonskih aparatov, so danes potrdili v HTC. Vrednost posla, ki naj bi bil zaključen v začetku prihodnjega leta po odobritvi regulatorjev, je 1,1 milijarde dolarjev (920 milijonov evrov).

Google bo od HTC prevzel okoli 2000 uslužbencev oddelka za raziskave in razvoj, kar predstavlja polovico te ekipe. Prevzel bo tudi licenciranje intelektualne lastnine. Po Shenovih besedah bo HTC še naprej razvijal in prodajal pametne telefone pod lastno blagovno znamko.

Google je v skupni izjavi s HTC dodal, da je posel dokaz desetletja trajajočega strateškega razmerja med HTC in Googlom pri razvoju pametnih telefonov premijskega razreda.

HTC v rdečih številkah

HTC velja za enega od pionirjev na trgu mobilnih telefonskih aparatov, vendar pa mu v zadnjem času tržni delež kradejo kitajski tekmeci, kot so Huawei, ZTE in Xiaomi ter pri dražjih modelih tudi vodilni na trgu Samsung.

Več na Delo.si

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.