Domov Aktualno 23. Avgust 2017.

Google in Walmart v sodelovanje pri spletni prodaji

google facebook
© Reuters
Google in Walmart sta napovedala medsebojno partnerstvo, v sklopu katerega bodo Walmartovi izdelki na voljo prek spletne prodaje z glasovnimi ukazi Google Assistant. Projekt bodo zagnali v drugi polovici septembra, Walmart pa bo postal trgovec z največjim naborom izdelkov, ki so na voljo prek te Googlove platforme.

Kot je na blogu, ki ga povzema francoska tiskovna agencija AFP, v torek zapisal prvi mož Walmartovega oddelka za e-poslovanje Marc Lore, bo uporabnikom storitve Google Assistant na voljo več sto tisoč izdelkov.

V ta namen bodo pri Walmartu integrirali storitev Google Express, ki spletnim uporabnikom omogoča nakupov izdelkov številnih trgovcev, med njimi Costca in farmacevta Walgreen's.

Google Express predstavlja odgovor na uspeh spletnega velikana Amazon, ki z naprednim sistemom spletne prodaje običajnim trgovcem odvzema vse več strank. Še dodatne skrbi jim je povzročil s prevzemno namero verige supermarketov Whole Foods.

Pri Walmartu so že junija sporočili, da preizkušajo novo storitev, s katero bi potrošnikom želeno na dom dostavili zaposleni v trgovini. Zaposleni bodo naročeno dostavljali prostovoljno po delovnem času, za to pa jih bo WalMart dodatno plačal.

Walmart tudi sicer v zadnjih letih veliko investira v e-poslovanje. Internetna prodaja se je v prvem letošnjem četrtletju okrepila za 63 odstotkov, medtem ko se je obseg blaga povečal za 69 odstotkov. E-poslovanje ima sicer še vedno majhen delež v celotni Walmartovi prodaji.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.