Domov Aktualno 06. November 2018.

FURS: Namesto položnic SMS-sporočila

mobitel
© Pixabay
Finančna uprava (Furs) bo osebam, ki so prostovoljno vključene v socialna zavarovanja, in kmetom odslej za plačilo prispevkov za socialno varnost namesto položnic poslala SMS-sporočila z vsemi potrebnimi podatki za plačilo teh prispevkov. Uprava bo prva sporočila namesto položnic poslala za oktobrske prispevke, in sicer 16. novembra.

Furs ob tem omenjene poziva, naj preverijo, ali so že sporočili svojo mobilno številko. "Če je še niso, pa bi želeli dobiti SMS namesto naloga UPN (položnic), naj to sporočijo čim prej," so v današnjem sporočilu za javnost zapisali na Fursu.

Uprava bo zavezance v sporočilu obvestila o višini zneskov prispevkov za socialna zavarovanja, ki jih je treba plačati za oktobrsko obračunsko obdobje. V sporočilu bodo še ostali podatki, ki so potrebnimi za plačilo obveznosti - številka TRR in sklic.

Furs bo podatke o višini zneskov prispevkov za socialno varnost v SMS-sporočilu pripravil mesečno, in sicer na podlagi zadnjega veljavnega dokumenta na eDavkih na dan 15. v mesecu za pretekli mesec.

Zavezanci lahko telefonsko številko in naslov elektronske pošte skupaj z dovoljenjem za uporabo za namen splošnega obveščanja uredijo v profilu zavezanca na portalu eDavki, preko zavihka Zbiranje podatkov na podlagi privolitve. Lahko pa oddajo pisno vlogo na pristojni finančni urad.

Če se bodo zavezanci odločili podatek o telefonski številki sporočiti v pisni obliki, to storijo na obrazcu, ki je objavljen portalu eDavki. Nato ta obrazec vložijo na finančni urad, kjer imajo prebivališče.

Furs bo zaenkrat SMS-obveščanje uporabljal samo za omenjeni namen, postopoma pa bo dodajal še druga obveščanja prek SMS-sporočil ali elektronske pošte.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.