Domov Aktualno 20. Junij 2017.

Furs bo poostril nadzor nad oddajanjem nepremičnin v turistični najem

Ponudnika nepremičnin na Airbnb udarili z rekordno globo
© Pexels
Finančna uprava RS (Furs) bo v času turistične sezone poostrila nadzor nad oddajanjem nepremičnin v turistični najem. Posameznik lahko oddaja in oglašuje oddajanje prostih zmogljivosti v turistične namene le, če ima to ustrezno registrirano, so opozorili.

Kot so danes pojasnili v Fursu, lahko fizične osebe, ki želijo turistom oddati v najem sobo, del stanovanja ali celotno stanovanje za kratko časovno obdobje, to dejavnost opravljajo kot registrirani sobodajalci ali kot samostojni podjetniki, ki so registrirani za opravljanje gostinske dejavnosti. Če oddajajo nepremičnino v turistični najem na Hrvaškem, so dolžni dohodke napovedati tudi v Sloveniji in opraviti vpis v davčni register.

Furs se bo v okviru poostrenih nadzorov usmeril predvsem na ustrezno registracijo ponudnikov storitev ter na izpolnjevanje davčnih obveznosti. Za posameznika, ki dela na črno, je predpisana globa od 1000 do 7000 evrov. V primeru, če posameznik tudi oglašuje delo na črno oz. če oglašuje delo ali dejavnost, preden je sklenjena civilnopravna pogodba, pa se to kaznuje z globo od 500 do 2500 evrov, so navedli.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.