Domov Aktualno 11. December 2017.

Finančni urad Maribor pripravlja javno dražbo prestižnih ročnih ur v skupni vrednosti 99.500 evrov

Ura
© Pexels
Finančni urad Maribor bo prihodnji petek pripravil javno dražbo trinajstih prestižnih ročnih ur v skupni vrednosti 99.500 evrov. Ure so mobilne enote Finančne uprave RS (Furs) zasegle tujcu, ki jih je skušal tihotapiti v svojem vozilu. Izklicne cene se gibljejo od 1500 do 18.000 evrov, izkupiček pa bo prihodek državnega proračuna.

Natančen seznam vseh ročnih ur s fotografijami in opisi je objavljen na njihovi spletni strani. Vsi zainteresirani si jih lahko ogledajo v prostorih mariborskega finančnega urada v času uradnih ur od vključno danes do vključno dneva dražbe.

Oceno zaseženih ur je opravilo podjetje Malalan, ki je potrdilo njihovo pristnost, brezhibno delovanje in ohranjenost.

Pred začetkom javne dražbe mora ponudnik vplačati varščino ali predložiti ustrezen instrument zavarovanja plačila varščine, ki predstavlja deset odstotkov izklicne cene vsake posamezne ure.

Najboljši ponudnik bo lahko kupljene ure prevzel takoj po plačilu kupnine. Od dosežene prodajne cene bo moral plačati tudi carino v višini 80 centov na kos in 22-odstotni davek na dodano vrednost, so še zapisali na Fursu.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.