Domov Aktualno 08. Maj 2018.

Finančna konferenca o novih tehnologijah in prihodnosti

Hotelo Bernardin
© Mavric Pivk
Na letošnji Finančni konferenci, ki bo potekala danes in v sredo v Portorožu, se bodo osredotočili na spremembe, ki jih nove tehnologije prinašajo finančni industriji, ter na izzive za prihodnost. Glavni govorec bo novinar, avtor in filmski ustvarjalec Paul Mason.

Kot so sporočili organizatorji, časnik Finance in Ljubljanska borza, bodo na konferenci, ki se bo odvijala pod naslovom Vse je krasno, nič ni jasno. Trezno v nove priložnosti., predstavniki univerz, revizorjev, odvetnikov, regulatorja finančnega trga in različnih podjetij razpravljali med drugim o tem, kako vpeljati digitalno preobrazbo in inoviranje v finančni industriji oz. kako umetno inteligenco, tehnologijo veriženja podatkovnih blokov, internet stvari in velepodatke učinkovito uporabiti na področju finančnih storitev.

Osrednji govorec Mason, ki naj bi s svojim vpogledom v zakulisje dogajanja v Veliki Britaniji, EU in svetu dal koristne smernice za poslovanje v prihodnje, ter predstavniki Evropskega sklada za strateške naložbe (EFSI), ljubljanske ekonomske fakultete in podjetij iz različnih panog bodo razmišljali o izzivih prihodnosti tako za Slovenijo kot za Evropo in svet.

Predstavniki vodstev Slovenskega državnega holdinga in Družbe za upravljanje terjatev bank bodo govorili o novem pomenu, vlogi in ciljih državnega lastništva, vodja Mercatorja bo razmišljal o prihodnosti trgovinskega sektorja, predstavniki vladnega urada za makroekonomske analize in razvoj ter bank in različnih podjetij pa bodo razpravljali o slovenski gospodarski rasti, konkurenčnosti in bančni podpori slovenskemu izvozu.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.