Domov Aktualno 05. Junij 2018.

Facebook posreduje zelo osebne podatke najmanj 60 podjetjem, med njimi Apple, Amazon, Samsung

zavese človek senca ljudje
© Pexels
Facebook je imel sporazum o izmenjavi podatkov z vsaj 60 podjetji, med njimi so najbolj znani Apple, Amazon, Samsung in Microsoft. Nekatera "partnerstva" še niso prekinjena.

New York Times poroča, da so proizvajalci tehnoloških napravic, kot so Apple, Microsoft, Samsung na ta način dostopali do podatkov uporabnikov, kot so stan, veroizpoved in politični nagibi. Facebook je govorice potrdil, vendar je dejal, da so bili uporabljeni za ustvarjanje prijetnejše uporabniške izkušnje. Poleg tega pa naj bi bili podatki na voljo izdelovalcem naprav z njihovo privolitvijo.

»Informacije, ki pripadajo uporabniku Facebooka, nismo delili brez dovoljenja,« zapišejo v sporočilu za javnost. Več ameriških in evropskih pravnikov nasprotuje opravičilom in izgovorom s strani Facebooka in skušajo dokazati, da je FB delal to nelegalno in dostopal do določenih osebnih podatkov tudi, ko je imel uporabnik izključen prenos podatkov.

Po mnenju The Timesa večina teh »partnerstev« še vedno velja, čeprav so se nekateri začeli ukinjati v aprilu.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.