Domov Aktualno 04. April 2018.

Evropski blockchain vrh: V Slovenijo prihaja soustanovitelj Ethereuma

blockchain kripto veriženje blokov
© Pixabay
V sredo, 11. aprila 2018, bo na Brdu pri Kranju potekal prvi evropski blockchain vrh, ki ga v sodelovanju z Vlado Republike Slovenije organizira Blockchain Alliance Europe.

Dogodka se bodo udeležili različni svetovno znani strokovnjaki, med drugimi drugi največji zaslužkar v kriptosvetu, Joseph Lubin, znan kot soustanovitelj kriptovalute eter, soustanovitelj Crypto Valley Labs, Ralf Glabisching, dogodku bo prisostvovala tudi evropska komisarka za digitalno gospodarstvo in družbo, Mariya Gabriel, vrh pa bo z nagovorom odprl predsednik vlade dr. Miro Cerar.

»Lubin je strokovnjak s področja tehnologije blockchain, kriptografije, financ in programske opreme. Kot soustanovitelj platforme Ethereum in ustanovitelj podjetja ConsenSys je eden vodilnih poznavalcev blockchain tehnologije v svetovnem merilu,« pojasnjujejo organizatorji.

Slovenska podjetja zelo uspešno implementirajo rešitve tehnologije veriženja podatkov, zato si želi biti med vodilnimi državami v svetu na tem področju in k uresničevanju te tehnologije bo pripomogel tudi evropski vrh European Blockchain Summit 2018. Foto Pixabay.     

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.