Domov Aktualno 16. November 2018.

EU in Kitajska za krepitev sodelovanja na področju trajnostnega razvoja

© Reuters
EU in Kitajska sta med obiskom delegacije Evropske komisije na Kitajskem izrazili interes za krepitev sodelovanja na področju trajnostnega razvoja.

Komisija je nedavno ustanovitev kitajske agencije za sodelovanje pri mednarodnem razvoju označila za pomemben korak k izboljšanju sodelovanja med EU in Kitajsko kot globalnih razvojnih partneric. Obe strani sta se zavezali k skupnemu spodbujanju trajnostnega razvoja s konkretnimi pobudami, kakor je bilo izraženo že na 20. vrhu med EU in Kitajsko julija, so sporočili iz Bruslja.

Evropski komisar za mednarodno sodelovanje in razvoj Neven Mimica je v okviru obiska na Kitajskem poudaril pomen iskanja sinergij med EU in Kitajsko. Obse strani si želita krepiti sodelovanje predvsem na področju trajnostnega razvoja.

»Imamo skupno odgovornost, da na področju trajnostnega razvoja dosežemo ambiciozne cilje. Te smo zastavili v nedavni strategiji o povezovanju EU in Azije. Veselim se nadaljnjega sodelovanja in konkretnih iniciativ in izmenjav,« je dodal evropski komisar.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.