Domov Aktualno 20. Oktober 2017.

Ericsson v minulem četrtletju poglobil izgubo

Ericsson
© Pixabay
Švedski proizvajalec telekomunikacijske opreme Ericsson je tretje četrtletje končal s 4,4 milijarde kron (približno 457 milijonov evrov) čiste izgube, potem ko je je bilo v enakem obdobju lani za 233 milijonov kron. Ustvarjena izguba je nad pričakovanji analitikov, ki so ocenjevali, da bo ta dosegla okoli 3,5 milijarde kron.

Ericsson je tudi že četrto trimesečje zapored končal z izgubo iz poslovanja, ta se je konec septembra ustavila pri 4,8 milijarde kron. Prihodki od prodaje so se medtem znižali za šest odstotkov na 47,8 milijarde kron. Tudi to je slabše od pričakovanj trga, analitiki so pričakovali 51,1 milijarde kron prihodkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Družba, ki je leto 2016 končala z dobičkom, je sicer v postopku prestrukturiranja, sooča se tudi s hudo konkurenco s strani finske Nokie in kitajskega Huaweija. Poleg tega poslovanje krojijo višji stroški razvoja in opreme.

"Pogoji na trgu ostajajo neugodni," je poudaril glavni izvršni direktor Ericssona Borje Ekholm, ki je sicer optimist. Opaža namreč, da se kljub temu vsem izzivom na trgu kažejo znaki okrevanja.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.