Družba Lek prejela dve zlati priznanji za inovacije

Priznanje sta prejela LincomplexTM, nova generacija visokokakovostnega prehranskega dopolnila in inovacija kontinuiranega ter povezanega procesa za čiščenje biofarmacevtikov na proizvodni skali.
Fotografija: Družba Lek je prejela dve zlati priznanji na nacionalni ravni za inovativnost. Arhiv podjetja
Odpri galerijo
Družba Lek je prejela dve zlati priznanji na nacionalni ravni za inovativnost. Arhiv podjetja

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je podelila nacionalna priznanja najboljšim inovacijam za letošnje leto. Družba Lek je prejela kar dve od skupno petih zlatih priznanj na nacionalni ravni, in sicer za prehransko dopolnilo LinComplexTM ter za projekt kontinuiranega in povezanega procesa čiščenja biofarmacevtikov.


ALI VESTE? Prehranska dopolnila: Največ kršitev pri prodaji na spletu​

 
  • LincomplexTM: Nova generacija visokokakovostnega prehranskega dopolnila z najbolje raziskanim sevom Lactobacillus Rhamnosus GG. Izdelek so razvili v Razvojnem centru Slovenija na temelju dolgoletnih izkušenj in poglobljenega poznavanja izdelkov z mlečnokislinskimi bakterijami.
  •  Drugo zlato priznanje je prejela inovacija kontinuiranega in povezanega procesa za čiščenje biofarmacevtikov. Avtorji inovacije so dosegli veliko znižanje sicer visokih stroškov proizvodnje teh sodobnih in zelo učinkovitih zdravil.



 

PREBERITE ŠE:

Najmodernejša bolnišnica v Evropi stoji blizu nas
Evtanazija ali vsi odtenki želje po smrti
Zdomski delavci precej hitreje na tabletah




 

Več iz rubrike