Domov Aktualno 22. Junij 2018.

Dončič v Dallas, kjer bo zaslužil več kot pet milijonov dolarjev

© Shutterstock
Luka Dončič je bil na naboru košarkarske lige NBA izbran kot tretji, za Deandrejem Aytonom in Marvinom Bagleyjem III.

Izbrali so ga pri ekipi Atlanta Hawks, a kot vse kaže bo zaigral za teličke iz Dallasa (Dallas Mavericks), kamor je bil poslan kot del menjave igralcev. Dončič je ob tem dejal, da ga najbolj veseli in zanima predvsem to, da bo igral v ligi NBA, ne toliko. Kot tretji izbrani na naboru bo v prvem letu čez lužo Dončič zaslužil okoli 5,4 milijona dolarjev. Ayton, ki bo združil moči z nekdanjim trenerjem slovenske košarkarske reprezentance Igorjem Kokoškovom v Phoenixu pa naj bi zaslužil do 8 milijonov dolarjev.

Devetnajstletnega Dončića, ki sta ga na izboru spremljala ponosni in veseli mama Mirjam Poterbin in babica Milena Poterbin, si je najprej nataknil kapo Atlanta Hawks in z njo opravil prve intervjuje, kmalu nato pa jo je zamenjal z modro kapo Mavericks. Najprej je moral dati izjavo za televizijo ESPN, kjer je izrazil zadovoljstvo, da je sploh v ligi NBA.

Kasneje pa je skupaj z drugimi naborniki, ki so bili izbrani, med prvimi opravil številne pogovore, fotografiranja in srečanja, večinoma kar med hojo. Pri tem ga je tako kot ostale vrhunske košarkarje spremljala četa novinarjev in mu zastavljala vprašanja. Presenetili so ga tudi s slovensko zastavo, ki jo je z veseljem sprejel.

Dončić pred začetkom nabora v New Yorku ni vedel kdo ga bo izbral, vendar pa je dejal, da mu je vseeno. Na novinarski konferenci je povedal, da se počuti kot v sanjah zaradi vsega kar je doslej dosegel v Evropi, veseli pa se predvsem igranja z Dirkom Nowitzkim, ki ga je označil za legendo in Dennisom Smithom v Dallasu, ki je za Dončića neverjeten igralec.

Dejstvo, da bo šel v Dallas ga ni presenetilo, ker se je s klubom veliko pogovarjal in se je zavedal, da si ga želijo. Pri igranju v ligi NBA pa ga najbolj navdušuje to, da bo igral proti super zvezdnikom, kot so LeBron James in ostali. "Igrati proti LeBronu, Stephenu Curryju, Kevinu Durantu in Jamesu Hardenu, to me najbolj navdušuje," je dejal.

Dončić je na vprašanje ali je razočaran, ker ni končal v klubu trenerja slovenske reprezentance Igorja Kokoškova Phoenix Suns ali Sacramentu Kings, kjer v vlogi direktorja srbska košarkarska legenda Vlade Divac, v šali odgovoril, da mu bo kmalu poslal sporočilo in mu dejal, da je jezen. "Ne, saj se šalim. Zame je neverjetno, da sem bil izbran kot tretji in kot sem že dejal, sanje so se mi uresničile," je dejal Dončić.

Na vprašanje ali bo v naslednjih desetih dneh še vedno zaigral za Slovenijo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, pa je Dončić odgovoril, da še ne ve. "Govoril bom z mojo ekipo, če me bodo pustili ali ne. Pogovorili se bomo in prišli bomo do odločitve," je pojasnil.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.