Domov Aktualno 13. September 2017.

DON DON: edina tovarna toasta v regiji

hrana
© Arhiv podjetja
Tovarna toasta v Kragujevcu je edinstveni center za proizvodnjo toasta, iz katerega se bodo oskrbovali vsi trgi v regiji. Novoodprta tovarna je specifična tudi zato, ker gre za sinergijo moderne pekovske tehnologije, robotike in vizionarskega menedžmenta. Dnevna proizvodna kapaciteta je 100.000 kosov pakiranega toasta, mesečna pa celo 3 miljoni kosi pakiranega toasta.

Generalni direktor podjetja Aleš Mozetič je poudaril, da so zelo ponosni na nov dosežek, "saj je ta tovarna krona našega dosadanjega poslovanja in našega razvoja od majhne pekarne v Sloveniji pred 25 leti do skoraj 10 let investiranja v razvoj pekovske industrije v Srbiji. Gre za velik in pomemben korak v razvoju pekovstva, ne samo v Srbiji, temveč v celotni regiji, ko govorimo o kakovosti in varnosti izdelka."

Toast prevzema vedno pomembnejše mesto v celotni porabi kruha in v podjetju so nov trend prepoznali in obravnavali vse pomanjkljivosti te kategorije v celotni regiji. "Te pomanjkljivosti so pred nas postavile izziv – kako narediti toast z dolgim rokom trajanja, toda brez dodatkov kakršnihkoli izboljševalcev. Uporabili smo znanja in izkušnje, ki smo jih pridobili na potovanjih in obiskih vseh pomembnejših pekovskih centrov v svetu. Rezultat je ta tovarna v Kragujevcu, v kateri se proizvaja toast z rokom trajanja enega meseca, narejen pa je brez dodatkov kemičnih izboljševalcev in konzervansov."

hrana | Author: Arhiv podjetja Arhiv podjetja

V podjetju DON DON ponosno poudarjajo, da ne obstaja podobna tovarna v krogu od 800 km. Uresničitev projekta je trajala okoli 2 leti, v delih so sodelovala podjetja iz Srbije in tujine, skupna vrednost investicij pa je okoli 10 miljonov evrov. Proizvodni proces je popolnoma avtomatiziran, od vstopa surovin v tovarno do trenutka, ko je izdelek pripravljen za skladiščenje in distribucijo na regionalne trge.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.