Domov Aktualno 12. December 2017.

Dobavitelji Agrokorja se bodo organizirali v združenje

Agrokor
Koordinacija proizvajalcev in dobaviteljev hrvaškega koncerna Agrokor je danes sporočila, da bodo v sredo izpeljali ustanovitveno skupščino združenja dobaviteljev največje hrvaške družbe, da bi čim bolje zavarovali skupne interese. Združenje ustanavljajo v pričakovanju razkritja načrta za prestrukturiranje koncerna.

Ustanovitvena skupščina združenja, na kateri bodo izbrali vodstvo, bo v prostorih družbe Kraš v Zagrebu v sredo, so napovedali. V okviru združenja želijo delovati kot partner izredne uprave in tudi bank upnic.

"Dobavitelji so ugotovili, da s samostojnim delovanjem ne morejo ustrezno uresničiti začrtanih ciljev, s formalnim združevanjem pa lahko okrepijo prizadevanja za zaščito interesov," so zapisali v današnjem sporočilu za javnost. Ob tem so poudarili, da se zavedajo pomembnosti obstoja koncerna kot tudi svoje vloge pri tem.

Vabilo v združenje so poleg Kraša dobile še družbe Adris, Atlantic grupa, British American Tobacco, Podravka, Mlinar, Franck in še nekatere, je danes poročal Jutarnji list. V pozivu pa so navedli, da kmalu pričakujejo načrt prestrukturiranja koncerna, ki ga bo predstavil izredni pooblaščenec hrvaške vlade za Agrokor Ante Ramljak.

Dobavitelji bodo z združenjem poskusili okrepiti pravni položaj, saj želijo imeti svojega predstavnika v svetu upnikov Agrokorja, ko bo ta oblikovan.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.