Domov Aktualno 08. November 2018.

Delnice NLB še danes na voljo institucionalnim vlagateljem

nlb
© Jure Eržen
Potem ko so interes za nakup delnic NLB lahko oddali mali vlagatelji, lahko še danes do 15. ure to storijo institucionalni vlagatelji. Njim je namenjena večina deleža, ki ga v NLB prodaja država. V petek bo nato predvidoma znana končna cena za delnico, ki bo nekje med 51,50 in 66 evrov.

Država, ki prodaja najmanj 50 odstotkov plus eno delnico in največ 75 odstotkov minus eno delnico, bo institucionalnim vlagateljem ponudila 90 odstotkov deleža, ki ga prodaja. Tega bo določila v odvisnosti od količine vpisov v posamezni tranši.

Na interes in na končno cena za delnico vplivajo trenutno negotove razmere. Za slovenske pokojninske sklade, ki so v solasti države, naj bi po pisanju Siola velja prepoved nakupa. Agencija za trg vrednostnih papirjev je zapisala, da delnic NLB ne smejo kupovati družbe, ki so v najmanj petinski lasti države.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.