Domov Aktualno 24. November 2017.

Dario Juričan svojega Gazdo daruje javnosti

dario juričan
© Jure Eržen
Režiser dokumentarnega filma o vzponu Ivice Todorića se je na izviren način odzval na ukinitev parlamentarne preiskovalne skupine za Agrokor.

Z ukinitvijo saborske preiskovalne skupine za Agrokor je vladajoča HDZ škodila svojemu ugledu in predvsem delovala v nasprotju z javnim interesom ter pričakovanji hrvaških državljanov, je v pismu predsedniku hrvaškega parlamenta Gordanu Jandrokoviću med drugim zapisal režiser Dario Juričan.

Avtor odmevnega dokumentarca Gazda, ki govori o vzponu Ivice Todoriće, lastnika in šefa Agrokorja, prepletenosti gospodarstva in politike v naši južni sosedi, pohlevni javnosti, skorumpiranih elitah in pohlepu, ki je vse skupaj sesul, se je tako razjezil zaradi samorazpustitve preiskovalne komisije, da je svojo knjigo Gazda javnosti ponudil v celoti brezplačno. 

Avtor dokumentarca je pred časom spregovoril tudi za Svet kapitala, njegov intervju najdete na tej povezavi.

"Sam vas ne morem razrešiti niti kaznovati, to se počne na volitvah, lahko pa brezplačno objavim knjigo gazda. S tem želim dokazati, da je interes skupnosti pred interesi nekega kurjega tatu, zato kot založnik javnosti ponujam digitalno verzijo tretje izdaje knjige Gazda," tako je Juričan utemeljil svojo odločitev, da knjigo, ki je sad večletnega preiskovalnega dela, ponudi zastonj.

Knjiga je na voljo na tej spletni povezavi.

 

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.