Domov Aktualno 11. April 2018.

Danes na Brdu: Prvi evropski blockchain vrh

brdo
© Igor Zaplatil
Na Brdu pri Kranju bo danes potekal prvi evropski blockchain vrh, ki ga pripravljajo združenje Blockchain Alliance Europe, slovenska vlada in podjetje ConsenSys v sodelovanju z vladnimi institucijami in partnerji.

Z nagovorom bo dogodek odprl predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Miro Cerar. V Sloveniji se bo ob tej priložnosti mudila tudi evropska komisarka za digitalno gospodarstvo in družbo Marija Gabriel.

Osrednji nagovor bo pripadel soustanovitelju platforme Ethereum Josephu Lubinu. Mednarodni govorci in udeleženci bodo nato na panelih razpravljali o evropskih pobudah za tehnologijo blockchain, predpisih za to tehnologijo in prve javne ponudbe kriptožetonov ter možnostih za financiranje.

Cilj evropskega vrha je okrepiti sodelovanje med vplivneži iz vrst podjetij in vlad v razpravi o težavah, poudarjajo organizatorji.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.