Danci se veselijo vzdrževanja letal Adrie Airways

Novi partner bo vzdrževal vsa letala iz Adriine flote na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana in v Luganu. Sodelovanja se veselijo, saj verjamejo, da je Adrijina flota v dobrem stanju.
Fotografija: V hangarju Adria Tehnike, ki ima za naslednjo sezono brez pogodbe za linijsko vzdrževanje z Adrio Airways vse zmogljivosti zapolnjene. Foto: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
V hangarju Adria Tehnike, ki ima za naslednjo sezono brez pogodbe za linijsko vzdrževanje z Adrio Airways vse zmogljivosti zapolnjene. Foto: Mavric Pivk/Delo

Adria Airways je novo pogodbo o linijskem vzdrževanju letal podpisala z danskim Northern Aerotech. Direktor le-tega Marten Schalls Jorgensen se veseli sodelovanja z Adrio Airways, ki je prevoznik z zgodovino in visokimi standardi pri vzdrževanju, saj je družba članica združenja Star Alliance. Adrijina flota je po njegovih besedah v dobrem stanju.

Sven Kukemelk, direktor v Adrii Airways je pojasnil, da je bilo na razpisu več ponudnikov in da je družba na dobri poti, vodja operative v Adrii Airways Tadej Notersberg pa je dodal, da je prednost Northern Aerotech, da bo na ljubljanskem letališču in letaliušču v Luganu prevzela linijsko vzdrževanje za vsa letala iz Adriine flote. Tudi za Saabe, za katere sedanji vzdrževalec, Adria Tehnika nima ustreznih licenc. Poleg samega linijskega vzdrževanja bo Northern Aerotech s svojimi izkušnjami pomagal pri urejanju Adrijinih notranjih procesov; v Adrii Airways, kjer želijo sami prevzeti tehnične funkcije, medtem že zaposlujejo ustrezen kader.

Za linijsko vzdrževanje hanger ni potreben.

Več preberite na portalu delo.si

Več iz rubrike