Domov Aktualno 20. November 2017.

Črni petek 2017 - dan za nakupe v Sloveniji

Črni petek - dan za nakupe v Sloveniji
© Pixabay
Črni petek (black friday), ameriški nakupovalni praznik, postaja vse bolj prisoten tudi v Sloveniji. Pripravili smo spisek trgovin, ki bodo ta petek ponujale popuste za nakupe.

Črni petek vsako leto sledi zahvalnemu dnevu, ki ga v ZDA praznujejo četrti četrtek v novembru. Letošnji črni petek bo 24. novembra. Takrat se tudi uradno začne obdobje predbožične nakupovalne mrzlice, v katerem se številke v bilancah trgovcev tradicionalno spreminjajo iz rdečih v črne - od izgub k dobičkom.

Zgodovina izraza sega v 60. leta preteklega stoletja. Prvi petek po paradi na zahvalni dan pa je že od leta 1924 rezerviran za tradicionalne razprodaje v legendarni veleblagovnici Macy's.

Največji svetovni nakupovalni praznik se je v zadnjem desetletju razvlekel na pet dni, od zahvalnega četrtka do spletnega ponedeljka (cyber monday), ki ponudi še dodatne popuste.

Tudi v Sloveniji je zadnja leta vse bolj prisoten črni petek in letos se je več trgovin odločilo, da bo ponudilo posebne popuste:

Trgovine v tujini:

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.