Domov Aktualno 27. November 2017.

Cofound.it Playoffs

Cofoundit
Slovensko startup podjetje Cofound.it bo v četrtek v Ljubljani organiziralo podjetniški dogodek Cofound.it Playoffs. Na njem bo šest startup ekip z vsega sveta v živo zbiralo začetna zagonska sredstva za svoje delovanje, in sicer s pomočjo množičnega zbiranja kapitala v obliki prvih ponudb kriptokovancev (ICO).

Množično financiranje s prodajo kriptokovancev oziroma kriptožetonov je način zbiranja sredstev za startupe, ki uporabljajo tehnologijo blockchain. Sredstva prispevajo podporniki z nakazilom kripotovalut, kot sta bitcoin in ether, v zameno za podporo pa dobijo kriptožetone, ki predstavljajo nekakšno vstopnico za storitev startupa.

Na dogodku bo začetna zagonska sredstva zbiralo šest startupov; zbirali bodo vsak od 250.000 do največ 375.000 ameriških dolarjev (314.000 evrov), so za STA pojasnili v podjetju Cofound.it, katerega poslanstvo je povezovati navdušence nad blockchain revolucijo z resnimi startupi, ki iščejo prve uporabnike in zagonska sredstva.

"To je prvi tovrstni dogodek na svetu, saj prvič hkrati zbira sredstva večje število blockchain startupov. Posebna novost v svetu blockchain množičnega financiranja je tudi zbiranje manjše semenske investicije," še pojasnjujejo v podjetju Cofound.it.

Na dogodku pričakujejo okrog 500 udeležencev, med njimi bo tudi Britanec David Prais, ki že več kot desetletje vodi različne podjetniške pospeševalnike po svetu. Prais že skoraj 20 let oblikuje londonski startup ekosistem kot član mestne uprave britanske prestolnice.

Cofound.it je globalno podjetje, katerega večina zaposlenih dela v Ljubljani, prisotni pa so tudi na Švedskem, na Madžarskem, v ZDA, v Veliki Britaniji in v Singapurju. Podjetje sta ustanovila Jan Isaković, ki je tudi glavni izvršni direktor podjetja, in Daniel Zakrisson. V ekipi je danes skoraj 50 ljudi, od tega jih v Ljubljani dela več kot 30.

Cofound.it je do danes pomagal že štirim startupom na poti do uspešne prve izdaje kriptožetonov. Uspešnost poslovnega modela dokazujejo tudi prvi poslovni rezultati za letošnje tretje četrtletje, saj je podjetje ustvarilo 1,8 milijona evrov prometa in več kot milijon evrov dobička.

Več informacij o dogodku in podjetju Cofound.it je na voljo na spletnem naslovu: https://cofound.it/playoffs

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.