Domov Aktualno 20. Januar 2018.

Coca Cola za svet brez odpadkov

coca cola
© Pixabay
Ameriški proizvajalec pijač Coca Cola je zagnal kampanjo za zbiranje in recikliranje 100 odstotkov svoje embalaže do leta 2030. Novo pobudo so poimenovali Svet brez odpadkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Svet ima težavo z embalažo in kot vsa druga podjetja imamo tudi mi dolžnost pomagati rešiti ta problem," je v izjavi poudaril prvi mož Coca Cole James Quincey. S kampanjo koncern "vlaga v naš planet in našo embalažo, da bi ta problem postal stvar zgodovine", je dodal.

Do leta 2030 tako Coca Cola napoveduje, da bo pomagala zbrati in reciklirati eno steklenico oziroma pločevinko za vsako, ki jo bodo prodali sami ali prek neodvisnih polnilnic, prodajalcev na debelo in na drobno. Prav tako si bodo prizadevali, da bi bilo njihovo embalažo mogoče 100-odstotno reciklirati.

Coca Cola trži več kot 500 znamk gaziranih pijač, sokov, vod in čajev. Leta 2016 so po lastnih navedbah po svetu dnevno postregli dve milijardi enot njenih gaziranih pijač v več kot 200 državah.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.