Domov Aktualno 13. Oktober 2017.

Citigroup ob več posojilih z višjim dobičkom

Ni banke ki bi bila tako velika da je ne bi pustili propasti
© Stocksnap
Citigroup, ena od četverice največjih ameriških bank, je tako kot JPMorgan Chase tretje četrtletje na račun večjega obsega posojil in višjih obrestnih mer končala z višjim dobičkom. Ta se je na letni ravni zvišal za sedem odstotkov na 4,1 milijarde dolarjev.

Tako kot JPMorgan Chase je tudi Citigroup žela dobiček zaradi odločitve ameriške centralne banka Federal Reserve, da zviša ključno obrestno mero. Ta namreč vpliva na višje obrestne mere pri posojilih, ki jih dajejo banke. Tudi Citigroup je sicer povečala obseg odobrenih posojil, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prihodki so se zvišali za dva odstotka na 18,2 milijarde dolarjev.

Citigroup se je prav tako kot JPMorgan Chase soočila s težavami v diviziji borznega posredništva, kjer je prisoten trend prehoda s konvencionalnih transakcij k avtomatskim platformam. JP Morgan Chase je v tej enoti zabeležila 27-odstotni padec prihodkov, Citigroup pa 16-odstotnega.

Obe banki sta nosili tudi posledice serije orkanov, ki so divjali po ZDA, pa tudi močnega potresa v Mehiki. Citigroup je v ta namen oblikovala za 100 milijonov dolarjev rezervacij.

Delnice JPMorgana so se v trgovanju pred odprtjem borze podražile za 0,5 odstotka na 97,35 dolarja, delnice Citigroupa pa za 0,3 odstotka na 75,19 dolarja.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.