Center Ljubljane: Luksuzen hotel in prestižna stanovanja

V Ljubljani bo kmalu stekla gradnja še enega novega hotela. Investitor, družba Clipplus, bo predvidoma še pred poletjem ob Kolodvorski ulici, poleg poslopja Televizije Slovenija, začel z gradnjo objekta Neuhaus Kolodvorska, v katerem bo 49 hotelskih sob in sedem luksuznih stanovanj. Vrednost projekta je ocenjena na osem milijonov evrov.
Fotografija: Foto: Arhitektura2211
Odpri galerijo
Foto: Arhitektura2211

Poleg butičnega hotela z 49 sobami v sedemnadstropnem objektu je na voljo še sedem prestižnih stanovanj, stanovalcem in obiskovalcem hotela pa bodo poleg varovanih parkirišč in kletnih prostorov na voljo še zunanji bazen in velike ozelenjene terase.

Poleg lokacije blizu samega središča mesta in pogleda na Ljubljanski grad bo šlo po pojasnilih Petra Cesarja iz arhitekturnega biroja Arhitektura 2211, ki je skupaj z birojem Kosi in partnerji projektant objekta, za prva stanovanja v Ljubljani, kjer bodo lastnikom oz. uporabnikom na voljo hotelske storitve, kot so 24-urna recepcija, varovanje, čiščenje, vzdrževanje, in restavracija. Poleg tega bo zasnova projekta kupcem stanovanj omogočala tudi njihovo oddajanje v sklopu hotela.

Foto: Arhitektura2211
Foto: Arhitektura2211


Objekt bo gradil Kolektor Koling, cilj pa je gradnjo zaključiti konec leta 2020. Cesar je za STA vrednost investicije ocenil na osem milijonov evrov.

Na vprašanje, ali investitor za hotelski del išče upravljavca oz. načrtuje vključitev v kakšno hotelsko verigo, je Cesar odgovoril, da bodo hotel snovalci projekta upravljali sami s pomočjo strokovnega kadra. Prodaja stanovanj se medtem še ni začela.

Foto: Arhitektura2211
Foto: Arhitektura2211


Hitra rast turističnega obiska v zadnjih letih in smeli načrti na področju razvoja kongresne dejavnosti v prihodnjih letih povečujejo potrebe po hotelskih zmogljivostih v prestolnici. Investitorji na to v zadnjem času odgovarjajo z vse več projekti gradnje in obnove hotelov.

Foto: Arhitektura2211
Foto: Arhitektura2211

 

Investitor v projekt Neuhaus Kolodvorska skupaj z istimi projektanti medtem v Kopru pod znamko Neuhaus izvaja še en velik projekt. Lani jeseni so tako delavci CGP začeli temeljito rekonstrukcijo Tomosovega bloka, ki ga je zasnoval znani arhitekt Edo Mihevc in so ga zgradili leta 1958 kot samski dom za delavce iz nekdanjih jugoslovanskih republik, ki so delali v tovarni Tomos.

V bloku je bilo 90 garsonjer, ki so merile bodisi 19, 24 ali 32 kvadratnih metrov, po novem pa bo v prvih treh nadstropjih 15 apartmajev v velikosti do 65 kvadratnih metrov, v preostalih sedmih nadstropjih 21 stanovanj v velikosti do 115 kvadratnih metrov. Na samem vrhu stavbe bo 112 kvadratnih metrov veliko penthouse stanovanje s še enkrat tako veliko teraso.

Prenova po Cesarjevih besedah poteka po terminskem načrtu, stanovanja pa bodo vseljiva letos poleti. S prodajo bo investitor začel v tem tednu, zanimanje pa je, tako Cesar, veliko. Vrednost projekta je približno šest milijonov evrov, od tega je vlagatelj 2,7 milijona evrov koprski občini odštel za nakup objekta.

Več iz rubrike

Rimac Technology bo razvil in proizvedel baterijske sisteme za Skupino BMW

To sodelovanje predstavlja ključni trenutek v rasti podjetja Rimac Technology.

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.