Domov Aktualno 17. Julij 2017.

Carolyn McCall, prva dama Easyjeta se po sedmih letih poslavlja s položaja

letalo
© Pexels
Prva dama britanskega nizkocenovnega prevoznika Easyjet Carolyn McCall se bo s koncem leta poslovila s položaja izvršne direktorice podjetja. McCallova je na čelu letalskega prevoznika sedem let, kariero pa bo nadaljevala kot vodja televizije ITV, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po sedmih letih vodenja Easyjeta se je odločitev, da sprejem priložnost na ITV, zdela kot pravilna, McCallovo povzema francoska tiskovna agencija.

Sporočilo o odhodu izvršne direktorice družbe sicer prihaja le nekaj dni po tem, ko so iz Easyjeta sporočili, da bodo zaradi brexita odprli novo družbo s sedežem v Avstriji, imenovano Easyjet Europe. Na ta način bo Easyjet lahko nemoteno nadaljeval z operacijami v EU ne glede na izid pogajanj o brexitu.

Iz družbe so še sporočili, da že iščejo naslednika McCallove. Vodenje medijske hiše sicer za McCallovo ni novost, saj je bila pred prihodom v Easyjet izvršna direktorica skupine Guardian Media Group.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.