Domov Aktualno 25. April 2018.

Borut Pahor danes govornik na Sarajevskem poslovnem forumu

borut pahor
© Leon Vidic
Predsednik republike Borut Pahor bo na povabilo predsedujočega predsedstvu BiH Bakirja Izetbegovića danes začel dvodnevni delovni obisk v BiH. V Sarajevu bo danes osrednji govornik na Sarajevskem poslovnem forumu, v četrtek pa se bo v okviru nadaljevanja političnega dialoga med državama srečal s člani predsedstva BiH.

Glavne teme pogovorov s člani predsedstva BiH - Izetbegovićem, Mladenom Ivanićem ter Draganom Čovićem - bodo dvostranski odnosi in izmenjava pogledov na splošne razmere na Zahodnem Balkanu.

Na Sarajevskem poslovnem forumu, vodilni poslovni in investicijski konferenci v Jugovzhodni Evropi, bo nastopil kot gost foruma. V uradu vidijo ta nastop kot odraz zelo dobrih gospodarskih odnosov med državama, ki so na politični ravni tradicionalno dobri.

Blagovna menjava med državama je po letih rasti lani dosegla rekordno vrednost - 1,25 milijarde evrov, kar je bilo 138 milijonov evrov oziroma 12,4 odstotka več kot leta 2016. Lani je bila BiH na 11. mestu med najpomembnejšimi slovenskimi zunanjetrgovinskimi partnericami glede na skupno vrednost blagovne menjave.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.