Domov Aktualno 20. Maj 2017.

Bogdan Pušnik je davčni rekorder

furs
© Jože Suhadolnik
Finančna uprava je lani opravila 76 ciljno usmerjenih nadzorov prijave premoženja in v njih ugotovila 25,9 milijonov evrov dodatne davčne obveznosti.

Rekorder po višini, ki krepko presega 4,5 milijona evrov, je Bogdan Pušnik, včasih eden najbolj znanih slovenskih borznikov. Gre za nekdanjega šefa in solastnika borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik, ki se je pozneje s Publikumom in Potezo združila v Alto.

»Tega absurda do konca postopka ne bom komentiral, lahko pa povem, da bom gotovo izrabil vsa pravna sredstva, tudi v tujini, da bom ta denar na koncu dobil nazaj,« pravi Pušnik.

Ali premoženje za plačilo sploh ima? Finančna uprava mu je sicer blokirala velik del premoženja, a kot je mogoče razumeti, ga ni dovolj, da bi se iz njega država lahko v celoti poplačala. Na vprašanje, ali torej napoveduje osebni stečaj, sogovornik ni želel odgovoriti. Prav tako ne, s čim se poslovno ukvarja zdaj. Kot ga je mogoče razumeti, je davkarija pregledovala posle med letoma 2008 do 2012.

Kje vse je bil dejaven

Bogdan Pušnik je včasih veljal za prekaljenega borznega mačka, nato pa se je zapletel v več neprijetnih zgodb. Bil je, na primer, del ekipe družbe Luxuris Commodities Mauritius, ki je vlagateljem v njihove finančne produkte obljubljala visoke donose. Končali so v stečaju, vlagatelji pa brez denarja, opozorila Agencije za trg vrednostnih papirjev pred tem, da bi bilo treba previden, niso bila dovolj, da bi to preprečili.

Več na Delo.si

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.