Domov Aktualno 15. November 2017.

Agrokor posloval pozitivno v prvih devetih mesecih

Agrokor
Vsi strateški deli hrvaškega koncerna Agrokor so v prvih devetih mesecih letos poslovali pozitivno, je danes objavila izredna uprava Agrokorja. Trgovska veriga Konzum je imela 6,86 milijarde kun (okoli 914 milijonov evrov) prihodkov in 220 milijonov kun (okoli 30 milijonov evrov) dobička pred obrestmi, davki, depreciacijo in amortizacijo (EBITDA).

Strateški sektorji maloprodaja in veleprodaja ter prehrana in kmetijstvo so v prvih devetih mesecih po nerevidiranih podatkih ustvarili pozitiven EBITDA.

V maloprodaji in veleprodaji - gre za Konzum na Hrvaškem in v BiH ter Tisak, Velpro centar in Velpou BiH - so imeli 11,54 milijarde kun (1,54 milijard evrov) prihodkov od prodaje. EBITDA je konec septembra znašal 13 milijonov kun, potem ko so imeli konec avgusta 193 milijonov kun negativnega EBITDA.

Prehrambeni del koncerna, v katerem so podjetja Jamnica, Ledo, Zvijezda, PIK Vrbovec, Roto dinamic, Sarajevski kiseljak, Ledo Čitluk, Frikom in Dijamant, je imel 6,5 milijarde kun prihodkov in milijardo kun EBITDA. V primerjavi s koncem avgusta so bili prihodki višji za 527 milijonov kun, EBITDA pa za 57 milijonov kun.

Agrokorjeva kmetijska podjetja, Agrokor Trgovina, Belje, PIK Vinkovci in Vupik, so imela dve milijardi kun prihodkov in 227 milijonov kun EBITDA. V primerjavi s prvimi osmimi meseci letošnjih mesecih, so prihodke zvišali za 192 milijonov kun, dobiček pred amortizacijo pa za 20 milijonov kun.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.