Domov Aktualno 01. September 2017.

Agrokor namenil dodatnih 83 milijonov evrov za poplačilo dobaviteljev

agrokor
© Jože Suhadolnik
Izredni pooblaščenec hrvaške vlade za koncern Agrokor Ante Ramljak je danes v Zagrebu potrdil, da je upniški odbor največje hrvaške družbe sprejel odločitev o poplačilu 622 milijonov kun (83 milijonov evrov) starih dolgov dobaviteljem. Poleg malih dobaviteljev so na vrsto za poplačilo starih dolgov prišli tudi ostali dobavitelji.

Upniški odbor Agrokorja je danes določil, da bodo 603 milijonov kun (80 milijonov evrov) namenili poplačilu starih dolgov za približno 2400 srednjih in velikih dobaviteljev. Gre za dolgove, ki so nastali pred 10. aprilom, ko so v Agrokorju uvedli izredno upravo.

Sklenili so, da lahko srednji in veliki dobavitelji v prihodnjih dneh računajo na povračilo največ 40 odstotkov starih dolgov, je povedal Ramljak. Dodatnih 19,5 milijona kun so namenili za nekaj manj kot 300 malih dobaviteljev, ki bodo s tem v celoti poplačani.

Predstavnica velikih dobaviteljev Agrokorja v svetu upnikov Marica Vidaković iz družbe Kraš je ocenila, da je poslovanje Agrokora "ta čas stabilizirano" ter da bo tako ostalo tudi v prihodnje.

Agrokorjev upniški odbor je danes potrdil tudi predlog, ki predstavlja formalno podlago za Mercatorjev ponovni vstop na trg Bosne in Hercegovine. Ramljak pričakuje, da bo prestrukturiranja poslovanja Konzuma v BiH, ki bo pomenilo vnovičen vstop Mercatorja na ta trg, prispevalo k boljšim finančnim rezultatom obeh družb.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.