Domov Aktualno 23. April 2018.

Adria Airways želi povečati floto letal

Do 26. marca 2017 Adria Airways leti po zimskem voznem redu
© Roman Šipić
Flota letalskega prevoznika Adrie Airways je po besedah prvega moža Holgerja Kowarsca premajhna in se mora povečati, če želi prevoznik razširiti ponudbo. Po njegovih besedah bi kritična masa za Adrio v prihodnosti predstavljala med 25 do 30 letal, poroča spletni portal EX-YU Aviation News.

Izvršni direktor družbe je ob robu konference regijskih letalskih prevoznikov na Dunaju dejal, da je na trgu trenutno močno povpraševanje po letalih Saab 2000 bankrotiranega švicarskega prevoznika Darwin Airline. Del te flote bo vključen v Adrijino mrežo poletov, ostala pa bodo dostopna za čarterske lete in drugo, je dejal Kowarsc. Adira ima sicer trenutno v uporabi 14 letal.

Adria Airways je v preteklosti napovedala, da želi 50-sedežna letala Saab 2000 v floto vključiti marca, a je nato datum premaknila na junij in nato na september. Kljub premikom Kowarsch verjame, da bodo nova letala prispela v tretjem četrtletju in bodo še to poletje vključena v sedem Adrijinih novih destinacij.

Letala bodo dobili od nekdanjega švicarskega prevoznika Darwin Airline, ki je decembra lani razglasil bankrot in je bil v delni lasti podjetja 4K Invest, ki je tudi lastnik Adrie. Kowarsch je poleg napovedi o povečanju flote izrazil tudi željo po novih destinacijah, s katerimi bi Adria okrepila poletno ponudbo.

Komentarji
Komentirajte

Za komentiranje se je potrebno prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, se lahko hitro in enostavno registrirate. Po registraciji se lahko vključite v razpravo.